Introductie van het nieuwe Lotus™ Zit-Sta werkstation van Fellowes: het transformeert de manier waarop je werkt

De grootste bron van aanhoudend statisch, passief en inactief gedrag op de werkplek is wanneer je medewerkers achter hun bureau zitten. De meeste mensen brengen zelfs zeven uur van hun dag door in deze positive.[i]

Recent onderzoek van Fellowes onthult dat 48% van de medewerkers hierdoor last heeft van rugproblemen, 42% van nekproblemen, 39% van vermoeidheid en 38% van hoofdpijn. En wat voor werkgevers verontrustend is, is dat een groot aantal van deze mensen de kwalen toeschrijven aan het langdurig achter een computer of laptop zitten te werken.[ii]

Het belang van het juiste bureau op het werk.

Het nieuwe Lotus™ Zit-Sta werkstation van Fellowes is ontworpen om deze problemen aan te pakken en tilt bureauwerk moeiteloos naar een hoger niveau.

Deze intuïtieve Zit-Sta werkoplossing stimuleert bureaumedewerkers om actief te werken en meer beweging in hun dag te brengen, in plaats van uren achter elkaar stil te zitten.

Dit soort functionaliteit is cruciaal wanneer je bedenkt dat <61% van de Nederlandse medewerkers>[iii] gelooft dat hoe langer ze achter hun bureau zitten, hoe moeilijker het is om alert te blijven. Daarnaast geeft <39%>[iv] toe een slechte houding te hebben achter hun bureau en <49%>[v] is het ermee eens dat hun werk van betere kwaliteit zou zijn als ze af en toe staand zouden kunnen werken.

Met de Lotus™ duurt het slechts een paar seconden om een bureau om te toveren tot een werkstation dat in de hoogte verstelbaar is. Je hebt een groot werkoppervlak zodat al je apparatuur met je mee kan bewegen, zonder gedoe of dat je alles moet verplaatsen. Dit alles maakt de overgang van zitten naar staan erg soepel. Andere belangrijke kenmerken:

LOTUS werkstation

  • “Smooth Lift Technology™ (patent aangevraagd) houdt werkstations stabiel en zorgt dat je moeiteloos van houding kunt wisselen
  • 22 verschillende hoogtes zodat je medewerkers kunnen werken in een houding die perfect bij hen past
  • Een innovatieve ruimte voor snoeren en opladers zodat de hele werkplek van de medewerkers met hen mee kan bewegen

“Het product is al volledig gemonteerd, dus kun je in slechts een paar seconden de voordelen ervaren van de Zit-Sta revolutie.

In Scandinavische landen zoals Denemarken en Zweden maakt 88% van de kantoormedewerkers al gebruik van Zit-Sta bureaus om gezondheidsproblemen op de werkplek aan te pakken, en de voordelen zijn voor hen duidelijk. Het is dus een logische volgende stap dat andere Europese landen hun voorbeeld volgen.

Stephen Bowden, gerenommeerde ergonoom voor Morgan Maxwell namens Fellowes UK, merkt op:

““Zit-Sta producten kunnen het idee introduceren dat simpele bewegingen, zoals die van zitten naar staan, voor geweldige gezondheids- en welzijnsvoordelen zorgen. Het Zit-Sta bureau is de eerste stap voor het in beweging krijgen van mensen, en dat is waarvoor een mensenlichaam is gemaakt.

“Mensen richten zich op hoeveel uur ze zittend doorbrengen. Dat is niet juist. Wat goed is voor je, is het zitten zo vaak mogelijk onderbreken.

“Als je niets anders doet dan zitten, kun je door 32-36 keer per dag over te gaan van zitten naar staan het risico op niet-overdraagbare ziektes verlagen, zoals type 2 diabetes en andere chronische ziektes.” [vi]

Waar het op neer komt is dat een actievere werkstijl zorgt voor meer dynamische, geconcentreerde en productieve teams. Ontdek met ons unieke beoordelingsproces voor de werkplek hoe het Lotus™ Zit-Sta werkstation je bedrijf kan helpen transformeren

[i] Volgens onderzoek van Zit-Sta
[ii] Volgens onderzoek van Zit-Sta
[iii] 56% van Franse werknemers, 65% van Duitse werknemers; 57% van Spaanse werknemers; 61 van Nederlandse werknemers
[iv] 37% van Franse werknemers; 57% van Duitse werknemers; 57% van Spaanse werknemers; 39% van Nederlandse werknemers
[v] Staat op dia 37 van het onderzoek, maar landspecifieke resultaten konden niet worden gegeven
[vi] “Duits citaat (zie originele, bijbehorende Duitse versie) “Ergonomie is geen extra uitgave: zorg ervoor dat je het vanaf het begin invoert, dan zul je later kosten besparen zoals die van verzuim, het aanpassen van werkstations enz.”
Frans citaat (als hierboven) “Wanneer er iemand aan je bureau komt staan terwijl jij zit, is er altijd een hoogteverschil, wat zorgt voor een scheve verhouding: mensen kijken op je neer. Met de Zit-Sta oplossing kun je je bureau snel en makkelijk omhoog brengen zodat jij ook staat en je in dezelfde positie bevindt als je collega.”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s