Zorgen welzijnsinitiatieven op de werkplek ervoor dat je bedrijf geld bespaart?

Volgens onderzoek dat werd uitgevoerd in opdracht van Fellowes, heeft 54% van de werkgevers meegemaakt dat goede werknemers hun bedrijf verlaten vanwege een slechte fysieke werkomgeving. [i]

Het beste talent aantrekken en behoudenSteeds meer bedrijven richten zich op welzijnsinitiatieven op de werkplek om de voordelen voor hun medewerkers te verbeteren.  Al twee derde van de Europese bedrijven hebben betere welzijnsinitiatieven ingevoerd. [ii]

Maar nu de millennials en generatie Z in groten getale de arbeidsmarkt betreden, brengen ze nieuwe inzichten met zich mee over wat er echt nodig is om het welzijn en de gezondheid van de hedendaagse kantoormedewerker te beschermen. En je kunt wel stellen dat de tijd waarin een gesubsidieerd fitnessabonnement en een gratis gezond ontbijtje afdoende waren, al lang verleden tijd is.In de hedendaagse arbeidswereld vindt wel 95% van de Europeaanse werknemers dat de kantooromgeving en de werkstations de belangrijkste welzijnsfactoren zijn voor de werkplek.[iii]

De kosten hiervan kunnen erg oplopen als je bedenkt dat werknemers een equivalent van zes tot negen maanden van een medewerkerssalaris besteden aan het vinden en het inwerken van tijdelijk vervangend personeel. [iv]

Stephen Bowden, ergonoom en pionier op het gebied van actief werken, stelt: “Om competitief te blijven moeten ondernemingen hun toptalent kunnen behouden. De kosten van het vervangen en inwerken van nieuwe medewerkers kunnen erg verstorend zijn. Door een beter begrip van welzijn kunnen ondernemingen ervoor zorgen dat ze toptalenten behouden.”

Bovendien zegt 60% van de werknemers dat hun productiviteit en prestatie aanzienlijk of redelijk getroffen worden door een sedentaire levensstijl, en 32% heeft hierdoor gemiddeld twee weken vrij genomen. [v]

Meer dan de helft van de werknemers zou graag actiever zijn en meer beweging in hun werkdag hebben, en 62% geeft toe het lastiger te vinden om alert te blijven naarmate ze langer achter hun bureau zitten.  [vi]

Volgende stappen

Kortom, bedrijven moeten een beter beheer van de werkplek voorop gaan stellen. Waarom? Omdat we op het werk ons leven zitten te verdoen en het wetenschappelijk bewezen is dat dit slecht is voor onze gezondheid, en uiteindelijk afbreuk doet aan het succes van elk soort bedrijf.Verhoog de productiviteit op kantoor

Zit-Sta oplossingen waarbij medewerkers kunnen wisselen tussen zitten en staan om meer beweging in hun werkdag te brengen, vormen een uitmuntende manier om deze problemen aan te pakken. Hierdoor worden werknemers aanzienlijk productiever, gezonder en gelukkiger. Ten slotte kunnen bedrijven zelf onderaan de streep zien dat dit een welzijnsinitiatief is dat de investering meer dan waard is. Kijk hier voor de harde bewijzen.

 

i Loudhouse Research, 2016
ii Arkenford Research 2014, in opdracht van Fellowes
iii Fellowes Sit-Stand research 2017
iv http://www.huffingtonpost.com/julie-kantor/high-turnover-costs-way-more-than-you-think_b_9197238.html
v Loudhouse Research 2016, in opdracht van Fellowes
vi Fellowes Sit-Stand research 2017

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s